einstein-fluffet

- George,.. har du klippt dej ?
- noo, jaeg haer bara tveattat hoeret. det goer jaeg alltid en goeng om oret, vareiseig det behoevs elleur inte.
- okeeej..

vår halft engelskatalande och haft svenskatalande einstein-fysiklärare.

HAHA.

tjooahaaderittanlej !

sjörövarfabbe farfars far.........tjooahaaderittanlej !
karlsson,karlsson, världens bästa karlsson.
här kommer pippilångstrump,tjoolahopp tjoolahej tjoolahoppsansa.

oh kära nån vad man blir tragglad med barnlåtar här i huset nu för tiden. jag menar ju inte att folk spelar barnlåtar för mej direkt,. tyvär. det är lill-gustav med familj som är här och lill-gustis är heelt galen i allt från pippi till karlsson på taket. snacka om att man kan tröttna fort på dom låtarna ! ..men inte gustav inte. man får då och då smita in på sitt rum lite snyggt och spela andra musik så man får ut de där låtarna ur huvudet.

dagen har varit rättså trevlans. körde stenhårt på första lektionen som var matte,.det är nog första gången som jag ligger rätt i planeringen ! eftersom jag tagit ut mej helt på matten blev fysiken någelunda oseriös. george gick igenom ett tal på tavlan,som tog en halvtimme. vi skrev upp samma lösning i våra snygga block, det blev två A4. herregud. de sista tio minuterna var vi ju faktiskt bara tvugna att ta oss samman efter den långa cpuppgiften. sedan var det idrott som gällde (gustav, ta hänsyn till att jag skriver idrott och inte gympa), vi fick äran att låna skolans vackra pulsklockor med tillhörande grej som man skulle ha runt magen. att testa klockorna var ju lite roligt tyckte vi. men det skulle vi inte tyckt. för det första måste de har tappat en skruv någonstans för dom var helt värdelösa. under de första 5minuterna jag kutade
runt fotbollsplanen hade jag samma puls hela vägen,.hmm vilopulsen ska man väl inte ha när man springer? när vi mekat ett tag med dom dära apparaterna skulle dom funka ! meen..nja,det skulle vi nog inte litat på. ena sekunden slog tydligen inte mitt hjärta överhuvudtaget,andra sekunden var man uppe i typ 260 slag och så började den pipa. hel skumt. vi drog slutsatsen att det var klockorna som var konstiga,.inte vi. denna gången.
grymt svettiga och härliga skulle vi nu testa ny liten sport,.kom förstårs inte ihåg vad den hette. men den gick iaf ut på att man skulle kasta en frisbee mellan laget och försöka "göra mål". mitt lag hade en underbar taktik,.jag kan inte påstå att vi vann,men ändå. jag lyckades på något lustigt sätt ALLTID hamna i fighterna på marken. så fort frisbee dunstade ner på gräset satsade jag allt för att slänga mej efter den,.problemet var ju bara att många andra gjorde likadant.då låg man där lite haft mosad. en del gräsfläckar bildades säkert,har inte vågat se efter. ojsan..nu får det faktiskt vara nog om dagens händelse !

åååh..nu har jag lyckas få en annan låt i huvudet ! känner ni igen den ? :

Du tror du ger jorden som du står på
Att allt blir ditt där du har gått i hamn
Men berg och träd
Ja, allt som finns omkring dig
Har ett liv, har en ande, har ett namn
Du tror att dom som du vill kalla mänskor
Ska se ut och alltid tänka just som du
Men om du följer spår du aldrig sett förr
Kan du lära med ditt hjärta här och nu

ciao !
ps. asså sidan är hel konstig, jag kan inte ha fet stil som jag ALLTID brukar ha på min text och jag kan inte heller lägga in några bilder ! ,blir man ledsen eller vad ?

all pasta ger mej snart cancer..

Gårdagens händelse kan ju diskuteras men denna dagen har däremot varit rätt bra. det bästa var ju ändå att vi fick sluta redan kl 11 :D wonderfull ! , något som det där väl ungefär aldrig hänt innan. vid 5 är det tennis som gäller ! men nu när mina 6 kilon pasta har smällt ner lite ska jag först sätta igång att plugga. måste få klart svenskatidningen till imorgon,.eller det räcker kanske att den är klar på fredag..hm. hard work work !

image9

är fåglar intressanta ?

vad otroligt underbart och härligt att jag ska vara i skolan kl 7 imorgon ! LYCKLIG JAG ÄR. detta är bara för att vi ska åka iväg med en buss till någon sjö där det tydligen ska finnas många fåglar. jaha..vilken sevärdhet det verkar vara, jag som är en sån otrolig fågel-älskare. man älskar ju framförallt när kråkorna skiter på en på torget. det uppskattar jag verkligen. men liksom herreguud varför behöva gå upp så tidigt ? "man kan se flest fåglar vid den tiden" jajaja..men man måste ju få vila sina ögon ordentligt annars kommer det ju inte finnas en chans att se några fåglar överhuvudtaget. "fröken fröken, jag kan inte se fågeln, det är för suddigt framför ögonen " hur skulle det se ut om alla gick omkring med tändstickor för att hålla upp ögonen, folk hade tänkt "cpig klass det där,.med elever som inte sover" Det löser sig säkert ..säger jag, morgonpigga-lisa. jag ska iaf ta med mej en resväska fullproppad med mat :) mums,.på det sättet kan jag nog klara morgondagen.


" är struts en fågel ? " (det var faktiskt INTE jag som sa detta, det var a friend till mej. haha, kul det var)

image8

du och jag vännen,.för alltid !

jag tänker på dej gumman och ger all lycka i världen till just dej.. du är den starkaste personen som jag någonsin har träffat,.om någon kan klara detta så är det du ! jag kommer aldrig glömma dej vännen,.

alla finns här för dej.

 image7

vaniljchocolatte och ny huvudbonad

mumsis..vaniljchocolatten kan nog vara min nya favvis ! efter emmys fina tips om denna dryck var den ju bara tvungen att prövas. synd bara att det var lite svårt att få ner allt i lilla magen eftersom jag redan ätit en frukost och två luncher denna dagen. vi tjejor hade det mkt trevlans på lilla relaxacafeet,.det blev ingen lång vistelse och dessutom störde vi oss på den nya "konsten" som satt uppe på väggarna. vissa av sällskapet blev nyfikna på "bokbytarhyllorna",. om man en dag skulle få för sig att man vill ha en ny (begangnad) bok kan man ta en därifrån..om man ställer dit en annan bok förstårs. då kom vi på med våra brilljanta hjärnor att man borde ta  värsta satsiga, fina boken och byta den mot en liten trasig nerspydd barnbok. någon var visst före oss med denna ideen,.attans !

idag hann jag även med att få mitt lilla hår fixat !
resultatet : blondare och kortare
 
nu bar det av till rara sara ! ♥ jippie :)


flåsflås..

pust..har nästan träningsverk i fingrarna efter mitt långa inlägg. imogon kommer jag troligtvis ha träningsverk i hela kroppen ! har konstigt nog varit ute och sprungit en sväng ikväll. NÖJD. det trodde du inte om mej va ? men usch vilken plåga det var. utvecklingssamtal hade jag ikväll också..hrm vad kom vi fram till, ungefär INGENTING ! nää nu orkar jag inte skriva mer.. take care people !

punktSE

Det kanske är dags att skriva ner några rader om mitt lilla påsklov. som ni säkert hört befann jag mej i sthlm några dagar,. där blev det inte mkt gjort måste jag erkänna ! höjdpunken var iaf att träffa min kära syster yster,.vi två slog oss ner på en finfin bänk i solen med en mumsig  wrap i handen. "oh, soo good wrap!"  med mätta magar gick vi sedan hem till tilda och softade :)

på torsdagen bar det av  till lilla älmhult. tåg var det som gällde. på centalstationen i sthlm irrade jag omkring som en höna och letade efter tidningen "punktSE" (gratistidning). detta gjorde jag BARA för att gustav skulle få sin efterlängtade tidning till sin redovisning! jaja, okejdå..det var ju rätt bra att ha något att läsa på tåget också. men vilken tid det tog att hitta den ! jag började mitt uppdrag på första våningen, gick fram och tillbaka, fram och tillbaka, fram och tillbaka. tungt med två cpväskor som tyngde ner mej till typ kina. jag blev trött på letandet och gick istället in på pressbyrån för att köpa lite mumsmums. faktiskt svårt att INTE riva ner något med väskorna. hrm. dags att ge sig på uppdraget ännu en gång. tanken slog mej att det fanns en våning under mej,.den våningen skulle bli mitt nästa mål. efter mitt släppande på väskorna nerför en lååång "not rulltrappa" fanns den där framför mej på det skitiga snuskgolvet. ååh vilken känsla. SLOWMOTION uppstod. ppuuunnnkkktttSSEE whaaaaaaaa !! *slänger mej efter den. jaaaaaaaaaaaaa, yeeeeeeeees !  finally, uppdraget utfört ! jag tar upp min skatt och lyfter på huvudet. tror du inte att ungefär två meter framför mej står tre människor och delar ut punktSE,.självklart finns det även två stora boxar som är fullproppade med  punktSE-tidningar. folk glor. hrrmm hehe vad tittar ni på då?, ni förstår väl själva att jag hellre ville ha en begangnad smutsig tidning än en av dom dära?..

tågresan var väl rätt trevlans,.hade en "jag-är-så-snygg-fjortis" mittemot mej som pratade högt mobilen hela resan men annars så. väl framme i alvesta skulle jag byta tåg, jag traskadeoch satte mej där där tåget skulle komma. det kom ett tåg. hm blev osäker. frågade tågischaffisen "stannar detta tåget i älmhult?" "nää det är inte detta tåget, det är det tåget som kommer här efter." okeeeej,.nu litade jag ju på den där cpsnubben, det skulle jag inte gjort ! tåget gick . jag satte mej ner.. väntade o väntade o väntade..det kom inget annat tåg. nähää ?! tjabbade lite med en tant på informationen, köpte en ny biljett och satt en timme i solen och väntade på nästa tåg.  jag kom fram till älmhult,..tillslut ! :)

wonderfull långhelg hos gustav. sjukt varmt och sköönt var det dessutom. mmm :) vi spenderade stora delar av dagen på studsmattan, solade. härligt ! på lördags kvällen tog vi oss in till bion och såg "mrbeans holiday". där satt vi omringad av typ endast ungar. mysigt. filmen kunde faktiskt vara roligare,.men visst helt okej. det roligaste var ändå att gustav hällde ut typ hälften av våra popcorn. klant! vi som bara hade en miniliten popcorn, hade ju inte råd med mer än så. haha. vi var faktiskt och lekte en dag också, asså vi spelade tennis.. och sen så utvecklades det även till lite basket och fotboll. skojskoj :) för att inte vara allt för taskig kan jag ju berätta att jag äger gustav på tennis och gustav äger mej på fotboll. frågan är hur det står till med basketen, där var det jämt asså, jag tkr vi ska ta en till match i basket så vi reder ut vem som äger vem. Längtar tills nästa tripp till dej darling. ♥


neääheääe !

ojsan,det visst ett tag sen jag skrev här senast. det har ju faktiskt varit lov och då måste man även få ta en pause från bloggandet. men nu är ju lovet snart slut..om typ 2,5 h. fy faaan. jag har haft en mkt trevlans lov men ändå..det behöver ju inte vara slut redan ! :(
nu är mamman min tjurig som satan.. måste kila.



ivan trygg, bo-i-bilen-mannen från 100 höjdare   
-har kärlek varit viktigt i ditt liv ?
-neeäähäee..inte något märkvärdigt !  

haha klockren,. kolla in hetingen här → 
http://www.youtube.com/watch?v=48Huhl4Zvao

anonym människa.
- det där är väl din vävstol ? haha.   *på skämt
- hrm jaa det är det faktiskt.
p.s du ska vara glad att jag inte nämner ditt namn !


Dagens samtal..

vibbvibbviiibbb..            *mobilen ringer
- ja det är lisa här.
- tjenare, jag heter johan och ringer från 3. jobbar du just nu?
- jahaaa.,hej på dej. nej jag sitter i en bil.
- jaså, du kanske inte jobbar överhuvudtaget?
- nej.
- studerar du?
- ja.
- jag ringer angående ditt 3-kontantkort.
- jaha, men det använder jag inte längre.
- nehä okej men ha det fint, hejhej !
- öh okej, hejdå.

1 minut senare..

vibbvibbbviiiibbb..
- jaaa det är lisa här.
- hejsan, jag heter johan och ringer från 3.
- nämen hej !
- hehe. jobbar nu just nu?
- öh nej, jag sitter FORTFARANDE i en bil.
- okej..hmm fortfarande ?..
- mm..
- eller..ojsan, jaha, var det dej jag pratade med nyss?
- javisst.
- jahaa, ojsan förlåt, jamen då ska jag nog inte ringa fler gånger till dej ikväll, haha, ha det fint tjejen, hejhej !

segare än segast..

idag har jag nog varit lite väl slö av mej måste jag erkänna,.tanken var egentligen att jag skulle sitta med mitt fucking skolarbete hela långa dagen så jag slipper allt för mkt panik över det sen. det började lyckat iaf, jag gick upp jääätte tidigt ! ..käkade frukost (fin crisps var självklart en av ingredienserna) och började med svenskan..lyckades bli klar med recentionen men sedan tog det STOPP ! okej,.kan jag inte vara duktig genom att plugga får jag vara det på något annat sätt,.lösningen blev en promenix. jag slängde på mej kläder, vantar och en ful mössa och kastade mej ut i kylan. det blev två rundor runt samma sjö. rätt nöjd faktiskt :) my big problem var att efter denna välbehövda promenaden blev jag ännu slööare och min lilla tjockis mage behövde ju mat ! vem skulle orka laga till honom ? efter mkt kämpande lyckades jag koka lite pasta och broccoli,.magen kanske hade väntat sig något bättre men han fick nöja sig med det. han fick förstårs KETCHUP också ! mmm.
ojojooj....med tusentals små pastafjärilar i magen blev jag så slöö att jag inte ens orkade röra mej. jag bredde ut mej i soffan som om jag vore en stor elefant. på med tvn. kassa program. vad väljer man ? doktorn kan komma, tv-shop, teknade gustaf eller en film från typ medeltiden. hrmm det blev gustaf..men fy vad trist det var. jag stängde av tvn och vilade istället. efter väldigt få händelser satte jag mej här och tänkte skriva på svenskan men mina fingrar drogs istället till den här jäkla bloggen. som det kan gå. 


jag fick en liten bild igår av min gustav,. verkligen skitsnygg ! →   JAG SKA GE IGEN !


rastlös eller vad ?


    stooockhooolm i miiitt hjääaarta !


image6

här i huvudstaden ska jag nu befinna mig några dagar, på torsdag åker jag  vidare till sötsvensson :)

Längtan..

♥  LÄNGTAR TILL JAG FÅR TRÄFFA DEJ GUSTAV,. DU ÄR SÅ SÖT ÄLSKLING ♥
image4

Liisaaa ,springaa !

denna kväll har jag ägnat all min lediga tid åt lill-gustaf. han är verkligen helt crazy den lilla ungen,helt underbar också för den delen ♥ den lilla rundan man kan springa i vårt hus har jag och lill-gustis sprungit ungefär 26748537 gånger ikväll. pust. "Liiissaaaa, springaa !" samma runda har jag dessutom dragit ungen på en filt 5645 gånger. gustis ville så gärna dra mej på filten också, han klarade 1 och ½ varv. vi lekte mycket med just den dära rutiga filten. skojskoj. senare på kvällen blev både han och jag lite sega i benen och huvudet efter allt skojande så vi tog oss en varsin tallrik med yoghurt med flingor ! MUMS :)
och sen börjades det igen "Liiisaaa, springa ! " , "ska vi pussla lite istället gustaf?"
vi lyckades pusslade ihop två pussel  varav varje pussel innehöll typ 8 bitar. stark av oss tycker jag ! :)
innan det var sleeping time för gustaf visade han mej vem som var vem i bamsetidningen och konstaterade även att det är varmt i öknen. God natt !

image2


OBS ! inte lill-gustaf på bilden.


är du i mitt lag?

Fotboll och grillning stod på dagens shema, med tankte på  vädret och att vi dessutom var lite slöa blev det ingen grillning,. fotboll blev det allt !  ← JAG ?
10 männsikor + en dåligt pumpad forboll hamnade på en liten grusplan med några fula skumma gropar här och där, groparna skulle inte bli något problem trodde vi. det visade sig däremot att vissa fick lite problems med dom där groparna, iaf adam. "snygg kullebytta adam!" haha.
vi körde hårdas i den såkallade första perioden,alla var på topp ;) när vi sedan suttit på de där små grästuvorna en stund med mackor och godis i högsta hugg  var det dags för den andra perioden. "nu byter vi lag ! " jaahaa,.ska man byta lag nu när man kommer till andra perioden?, inte för att jag tror att någon hade koll på målställningen men det verkade ju helt skruvat. vi körde nya lag och kämpade fortfarande på, inte riktigt lika hårt denna gången, hade nog lite väl mkt plopp och mackor i magen. ett annat problem uppstod ;"yeah tack, snygg passning !,.. är vi i samma lag föresten?"
det blev ännu en fikapause och sedan en tredje period,. fast den kallade vi inte riktigt tredje period,.
man skulle kunna säga att andra och tredje period snarare blev  "skatt perioder" :)




mah friend !

Eftersom lilla änglen rebecka hade gjort ett så finfint inlägg om min blogg kände jag att det var dags att ge tillbaka.

bekkis,bäkkis,rebecka,bäx,bäxhäx,stenis,stenbäck eller eccan..kalla henne vad som helst ! (kärt barn har många namn) denna underbar människa har iaf ,vad ni än kallar henne, en finfin och mkt underhållande blogg.  GÅ NU GENAST IN PÅ DENNA LILLA DU,. ANNARS BLIR DET ANDRA BULLAR ! → eccan


ny meny !?

nyss var jag ute och traskade i det regniga vädret,tanken var att föjla madde en liten bit,. detta utvecklades till hela vägen hem till henne ooooch sedan hade jag inte lust att gå hem..så jag fortsatte helt enkelt ! jag gick,å gick,å gick,å gick,åå gick !  hade det inte varit för mina otroligt förfrusna fingrar hade ni  troligtvis hitta mej på någon liten gata i danmark just nu. blöt var jag också, som tusan, sitter här och kramar ut vattnet från håret i en spann. ooj måste tömma den..

denna dagen har jag  hunnit med lite mer än bara promenixen. mina ögon öppnades för ovanlighetens skull tidigt i morse,. jag käkade en mumsig frukost och hann busa lite med lill-gustav (i morgonrocken) innan det var dags att ge sig av till stadens torg ! ,.jag och bekkis körde en "favorit i repris" ;)
uggle-lisa och ödle-rebecka gick genom staden med sina vackra solisar och hamnade såklart på RELAXA. till vår stora förvåning var bilderna framför oss vid kassan inte så som dom brukade. var är "det"?, var är "det"?, var är "det" ?, VAR ÄR KYCKLINGMACKAN ?! oh my gosh., nu var vi ju tvugna att bestämma om oss ! vi beslutsångst-tjejer hade för guds skull bestämmt oss innan vi gick in att det skulle bli en kycklingmacka till våra magor. MEN NÄÄHÄ ?! vaaa,.har ni ny meny? *killen nickar nöjt.
ska jag vara ärlig var faktiskt den NYA kycklingmackan godare,. mm mums l love pesto ♥

jag och bekkis är inte arga på den nya menyn längre...inte jag iaf :)


lilla thailandflickan

emmy
nu börjar det bli riktigt jobbigt utan dej här i staden.
och så ska ju "gänget " (+några till)  spela fotboll och grilla i helgen,.hur ska det gå utan dej?
jaja.,det viktigast är väl ändå att du har det härlish ! :) vem skulle inte välja thailand före oss?
take care my friend !

våga va !

Go leif winbladh ! 
idag var jag på föreläsningen VÅGA VA !, där var det den stora filuren "leffe" som berättade om sitt liv som missbrukare och sen lite annat grejs. det var faktiskt väldigt intressant !  Han stod liksom där och babblade i 2 timmar ! .. ändå blev man inte alls gäspig,.det brukar man ju för guds skull nästan alltid bli på föreläsningarna !., eller jaa man sover ju till och med !



skosnöreproblem

Fysiken i eftermiddags gjorde mej och rima mycket sugna på GLASS ! det var en helt sjuk känsla,.kändes nästan som om jag aldrig  varit så sugen på glass tidigare. och jaa ute regnade det ! hmm. 
även fast det inte var något härligt "glass-väder" just denna dagen gick vi ändå till karlshamns lilla cptorg och köpte glass ! jiohoo :) jag njöt ! ... men var inte ändå inte riktigt nöjd. nu tror du säkert att jag gick till en kiosk och köpte en korv med bröd för att stabilisera min nöjdhet? åhjaa du har så rätt så ! 

okeej nu till det verkliga problemet.. på min lilla cykeltripp hem fastnar jag med mitt "konversskosnöre" i cykelkedjan ! "ta det lungt nu" tänkte jag,.de förra gångerna har det ju faktiskt slutat väl. men såklart icke denna gången ! ösregn,typ storm,jag är totalt fast i kedjan, mitt i en backe, vristen stryps av skosnöret som åker längre och längre in i kedjan och dessutom så går en grupp killar i min ålder förbi ! ( glor som satan )
 KUL ! jag ramlar av cyklen lite snyggt och ska med min kloka hjärna försöka lösa detta. hmm,...tiden går,.ticktackticktack..

OKEJ DÅ JAG FÅR VÄL DRA UT HELA FUCKING SKOSNÖRET FRÅN SKON OCH LÅTA DET HÄNGA OCH SLÄNGA LITE SNYGGT DÄR PÅ CYKELN ! suck..
hem kom jag tillslut, med en normal sko,en sko utan skosnöre och en cykel med skosnöre. hemma letade jag upp en bagett och krängde i mej. nu är jag mätt som tusan !




  


Nybörjare,.jag?

wooooooow !
nu är jag en av er bloggare,.grymt jag överhuvudtaget vågade dra mej in i denna branchen !
det var ju inte riktigt helt min egen idé detta,. man har faktiskt vissa kontakter som har bugat och bönat för mej att jag skulle skaffa en blogg ! ehrm..eller jaa,nästan. beckis sa iaf "du kanske också vill skaffa dej en blogg?" hoho,. 

so here I am,. now I'm ready to meet the world !
 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0